Neulekirppu heitti ilmoille mielenkiintoisen meemin vuoden 2007 kuvauksista, tässä vastaukseni:

1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2007? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?

Kuvasin kaikkea mitä eteen tuli. Määrällisesti eniten kuvia tuli urheilusta ja erityisesti moottoriurheilusta ja naisten beach volleystä.


2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. kuvahaasteisiin vuoden aikana?

Valokuvatorstain löysin loppuvuodesta ja pariin haasteeseen tuli osallistuttua.


3. Mistä vuonna 2007 ottamistasi kuvista pidät itse eniten?

Vaikea valinta. Ehkä se voisi olla tämä.

img_4570.jpg_medium.jpg


4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2007?

Eniten opin varmaan jälkikäsittelystä, mutta varsinaisesti kuvaamisessa opin ehkä hieman lisää sommittelusta ja opin ehkä myös hakemaan hieman paremmin uusia kuvakulmia. Valokuvatorstain myötä opin myös miten vaikeaa on ottaa hyvä kuva annetusta aiheesta lyhyessä ajassa. Tuon valokuvatorstain suhteen mulla on sellainen periaate että vanhoilla kuvilla en siihen osallistu sillä haluan oppia siitä jotain ja uskon sen onnistuvan parhaiten jos yritän ottaa kuvan vasta sen jälkeen kun aihe on annettu.


5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana? Oletko tyytyväinen hankintaansi?

Tottahan toki. Keväällä ostin Sigman 70-200mm f/2.8 telezoomin lähinnä tuota urheilukuvausta silmällä pitäen. Syksyllä käveli sitten huuto.netissä vastaan kohtuuhintainen Canonin 17-40 f/4 L, joten se piti tietenkin ostaa pois kuleksimasta kun olin jo jonkin aikaa etsinytkin parempaa laajiszoomia kittilinssin tilalle. Ja nyt jouluksi tuli sitten ostettua Canonin 40d runko. Kaikkiin hankintoihin olen ainakin toistaiseksi ollut enemmän kuin tyytyväinen.


6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2008?

Urheilukuvaus jatkuu varmasti. Mutta tarkoitus olisi myös harjoitella tuota annetusta aiheesta kuvaamista ja osallistua valokuvatorstaihin ja muihin vastaaviin haasteisiin entistä useammin.